Milanese Drinks (Campari) 2

Negroni
Negroni Vodka



Idag blir det lite färre än vanligt men samma tema som förra gången. De kommer antagligen vara ganska lika de förra eftersom de har samma ingredienser. Idag är jag lite mer beredd på vad som kommer ske, så jag hoppas på ett bra resultat.

Drinkarna

Negroni är en fin och gammal drink som uppfanns av en viss Count Negroni (Italien) runt 1919. Ingrediensernas proportioner är viktiga och ska inte ändras på. Originalet görs på gin men ofta ersätts det med vodka idag.

Negroni


  • 4,5 cl Campari
  • 4,5 cl söt vermouth
  • 4,5 cl gin

Serveras i ett rocksglas.

Hur är Negroni?

Negroni smakar mycket mer av allt än de förra drinkarna men den är också mer balanserad och på så vis mycket godare. Det här är ingen söt drink, den är kryddig och har tydliga drag från både malört och enbär. Den känns på något sätt vintrig även om den är kall. Ja, en varm drink fast kall. Värd att testa är den absolut men man ska inte förvänta sig en sötsyrlig läskande drink. Den här är en kall liten heting.

Produkter jag använder:

Campari Bitter (714)
Martini Rosso (8680)
Beefeater London Dry Gin (39)

Negroni Vodka


  • 4,5 cl Campari
  • 4,5 cl söt vermouth
  • 4,5 cl vodka

Serveras i ett rocksglas.

Hur är Negroni Vodka?

Av någon anledning är den här mycket sötare fast det i princip är samma drink men en annan spritbas. Nu kommer sötman från Camaprin och Martinin fram på ett annat sätt. Jag gillade originalet bäst eftersom den är kryddigare och på så sätt lite mer spännande helt enkelt. Gillar man inte gin, hur man nu inte kan gilla det, så är så klart Negroni Vodka att rekommendera.

Produkter jag använder:

Campari Bitter (714)
Martini Rosso (8680)
Bols Vodka (29)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Muddlade drinkar - Caipirinha & Caipiroska

Cobblers - med frukt

Bloody Mary, Caesar, Bull & Bullshot (Snappers)