Tropiska dirnkar!

Bahama Mama
Piña Colada
Zombie No. 1
Zombie No. 2


Drinkarna



Bahama Mama

  • 0,75 cl Kahlúa
  • 1,5 cl mörk rom
  • 1,5 cl kokoslikör
  • 1,5 cl 151-proof rom
  • 3 cl citronjuice
  • 12 cl ananasjuice

Skaka och servera i ett collinsglas.

Hur är Bahama Mama?

Fruktig och mycket söt med mycket smak. Den är syrlig och exakt det man tänker på när man höra ordet "tropisk". Citronjuicen tycker jag gör ett litet underverk i denna drink. Den kommer fram mycket och blandas med de övriga mycket söta ingredienserna. Jag gillar denna bättre än en Piña faktiskt. Favoriten i värmen!

Produkter jag använde:

Kahlúa (767)
Plantation Grande Reserve Barbados (10310)
Goslings Black Seal (86985)
Malibu (710)
Wray & Nephew White Overproof Rum (86142)

Piña Colada

  • 6 cl mörk rom
  • 6 cl ananasjuice
  • 4,5 cl kokosgrädde

Skaka och servera i ett collinsglas.

Hur är Piña Colada?

En Piña är alltid en Piña. En flytande dessert som påminner om de söta karibiska haven med romrickande sjörövare. Jag kommer då alltid tänka på detta när jag dricker Piña Colada. Detta drinken för den som gillar krämigt, sött och rom!

Produkter jag använde:

Plantation Grande Reserve Barbados (10310)
Goslings Black Seal (86985)

Zombie No. 1

  • 6 cl añejo rom
  • 3 cl ljus rom
  • 3 cl mörk rom
  • 1,5 cl limejuice
  • 2,25 cl annanasjuice
  • 0,75 cl apricot brandy
  • 0,75 cl 151-proof rom
  • Angostura bitters

Skaka allt utom 151-proof romen och häll upp i ett zombieglas (större highballglas). Låt 151-proof romen flyta ovanpå.

Hur är Zombie No. 1?

TÅh gud. Det smakar lika mycket sprit som jag hade i (konstigt?). Den är verkligen spritig. Den är söt och tropisk men verkligen het. Klämmer man några sådana här blir man nog faktiskt en zombie. God för den som gillar alkohol. Fördjälvig för den som nyss lärt sig dricka.

Produkter jag använde:

Bacardi 8 años (70513)
Bacardi Carta Blanca (559)
Plantation Grande Reserve Barbados (10310)
Goslings Black Seal (86985)
De Kuyper Apricot Brandy (764)
Wray & Nephew White Overproof Rum (86142)
Angostura Bitter (741)

Zombie No. 2

  • 3 cl mörk rom
  • 4,5 cl añejo rom
  • 4,5 cl ljus rom
  • 2,25 cl applejack
  • 2,25 cl papayanektar
  • 2,25 cl annanasjuice
  • 3 cl limejuice
  • 1,5 cl sockerlag
  • 1,5 cl 151-proof rom

Skaka allt utom 151-proof romen och häll upp i ett zombieglas (större highballglas). Låt 151-proof romen flyta ovanpå.

Hur är Zombie No. 2?

No. 2 av Zombievarianterna är sötare och syrligare. Men låt inte skenet bedra! Jag som trodde detta skulle vara lighvarianten av No. 1 hade fel. Denna är lika spritig den. Men kanske lite åt ett annat håll än den första. Denna smakar mer alkohol medan No. 1 var mer stark. Goda ändå men som sagt, inte för den klene!

Produkter jag använde:

Plantation Grande Reserve Barbados (10310)
Goslings Black Seal (86985)
Bacardi 8 años (70513)
Bacardi Carta Blanca (559)
Laird’s Applejack (86358)
Wray & Nephew White Overproof Rum (86142)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Muddlade drinkar - Caipirinha & Caipiroska

Cobblers - med frukt

Bloody Mary, Caesar, Bull & Bullshot (Snappers)